Zaviri u Isusov skriveni život

 

“Samo nastavi činiti svoja djela i krugove” jest dobar savjet, ali nije nešto koristan ako ne razumijemo što djela i krugovi zapravo jesu. Ne brini, “činiti svoja djela i krugove” također je proces učenja. Dok vjerno dajemo sve od sebe, Bog će nam slati “bljeskove svjetla” kako bi nam omogućio da letimo sve više u našim krugovima. Počet ćemo osjećati Isusa u našim molitvama dok mu pravimo društvo.

Možemo zaviriti u Isusov tajni život koji on opisuje Luisi i tako otkriti misterij djela i krugova. 

Svaki udisaj, svaki otkucaj srca, svaki trenutak, svaka misao, svaka Isusova riječ prije dvije tisuće godina bili su Božji činovi. To su bila Božja djela jer ih je radio Isus uz Božju Volju. Isus je također posjedovao i ljudsku volju. Ali on u svakom trenutku žrtvuje svoju ljudsku volju Božjoj Volji. Koliko puta u Bibliji Isus spominje da “čini Volju Oca”, a ne svoju ljudsku volju? 

Isus detaljno objašnjava bitnost svojih božanskih djela Luisi. Ona imaju moć učiniti sva ljudska djela božanskima - tako da sva ljudska djela koja su učinjena kroz stoljeća postanu božanska. Zbog Isusovih djela Otac prima slavu svih ljudskih djela koja su učinjena kroz povijest kao da su sva ta djela napravile duše s darom Božje Volje. Na taj način je Isus započeo svoje djelo Otkupljenja daleko prije križa, već u trenutku njegova začeća u Mariji. Čak i njegov prvi otkucaj srca čini sve otkucaje srca ljudi božanskima