Povratak u red, mjesto i svrhu za koje smo stvoreni


Gdje si kada Isus diše u tvome disanju? Ti si prisutan čineći sve s njime. Vraćamo se na Isusov savjet o onome što trebaš svakodnevno govoriti: “Isus želi u dućan i ja idem zajedno s njim...” i tako dalje. To će ti pomoći da promijeniš svoje razumijevanje. Nestat ćeš u Isusu razvijajući svjesnost o gledanju i osjećanju Isusa tijekom dana – kako se služi tvojim rukama, korača tvojim koracima, diše tvojim dahom... “Činiti svoja djela” je ustvari vježba ove spoznaje tijekom cijeloga dana kako ne bi zalutali natrag u svoju volju i izgubili se radeći nešto svoje, pritom zaboravljajući na Isusa u svom životu. “Činiti svoja djela” znači obraćati pozornost na Isusa koji djeluje u tebi i s tobom. 

 Možda nikada ne osjetiš Isusa kako “preplavljuje moje uši, oči, usta, sve” kao što je Luisa osjećala. To ne znači da radiš nešto krivo. Naprotiv, plemenitije je činiti nešto za Boga bez utjehe nadnaravnog iskustva - tako “činiš svoja djela” u vjeri. 

 I nemoj se brinuti što će Isus činiti s tvojim djelima u tajnosti nebeskog carstva. Isus je govorio Luisi da mu da “potpunu vlast nad svim njenim djelima” bez znanja o tome što će s njima. 

 Počinješ upravo živjeti u jedinstvu s Bogom kao sveci na nebu. I još bitnije, Bog dobiva slavu od svojega stvorenja. On može početi uživati divotu rajskog vrta u tebi, čak i ako je ponekad prekinut djelima tvoje ljudske volje. Pomalo se vraćaš u red, mjesto i svrhu za koje si stvoren. Ta mistična granica Raja i Zemlje u tebi nestaje.