Pusti Isusa da bude glavni

 

Evo jedan provjeren savjet. Kad si već na putu u trgovinu, nemoj reći: “Isus želi ići u trgovinu.” Kada jedeš sladoled, nemoj reći: “Isus želi sladoled.” U tom trenutku Isus nema puno izbora po tom pitanju.
 
Odvoji vrijeme da zastaneš i kažeš: “Isus želi...” i pusti Isusa da ispuni prazninu. Ti slušaj. Tada ćeš dopustiti Isusu da živi tvojim životom; doista ćeš živjeti u sadašnjem trenutku jer nikada nećeš znati što on sljedeće želi učiniti. Tisuću stvari za koje smatraš da ih je potrebno učiniti više te neće smetati jer će Isus biti glavni i čudesno će biti učinjene, ako Bog da. 

 I kada budeš činio ono što Isus želi činiti, često se podsjeti: “Isus je taj koji želi kupovati namirnice i ja kupujem zajedno s njim.” 

 A kada ti misli odlutaju dok obavljaš neki ponavljajući, ovozemaljski zadatak, čuj Isusov glas dok ti šapuće: “Nemoj propustiti ono što radimo u ovom trenutku.” 

 Ne postoji bolji način za život. Tvoj dan će imati mir i lakoću. Na kraju, ako budeš vjeran Isusovim savjetima, više nećeš morati prolaziti kroz dan govoreći: “Isus želi...” Osjećat ćeš takvo jedinstvo s Isusom da ćeš znati da sve radite zajedno u svakom trenutku. Dakle, jedino pitanje je jesi li spreman poniziti se i slijediti Isusove upute?

Kad su se apostoli ujutro budili Isus im nije dao plan puta za taj dan. Jednostavno su ga slijedili iz trena u tren, nikad ne znajući što će sljedeće učiniti. U Božjoj volji želimo slijediti Isusa dok se on “kreće u našem kretanju, govori našim glasom, moli u našoj molitvi...” Ako to učinimo i preselimo se u našu “ništavnost”, Isus će doista imati još jedan život u kojemu može ostvariti Očevu Volju. »Ništavnost« je potrebna svakome tko stvarno želi dar Božje Volje.