Sve što se događa u danu događa se Isusu



Ovaj preokret, od svijeta usmjerenog na “ja” na svijest usmjerenu na Boga ostvaruje “raj na zemlji” - onakav kakav uživaju sveci. To je promjena u našoj perspektivi - vidjet ćemo svijet onakvim kakav stvarno postoji, a ne iluziju koju je stvorio grijeh. Počet ćemo davati Ocu plod od njegova stvorenja - ljubav koju on već uživa u svetima. 

 Preko mnogih svezaka Luisinih spisa, Isus polako razotkriva istinu o našem postojanju u Božjoj Volji. Objašnjava joj da je sve što se duši dogodi tijekom dana „specijalitet ljubavi od Boga; ako je to zadovoljstvo – Bog toliko voli dušu da joj daje materijalno zadovoljstvo; ako je to patnja – on toliko voli dušu da dopušta duši da sudjeluje u njegovom trpljenju. 

 Promjena perspektive se nastavlja: Isus objašnjava Luisi da se sve što se događa duši u Božanskoj Volji zapravo događa njemu. Ti si samo tu s Isusom, skriven u njemu. 

 Svi moramo napraviti ovu promjenu perspektive. Kada vidimo da se događaji dana odvijaju kao da se ne događaju nama, već da se stvarno događaju Isusu (dok mu mi pravimo društvo), tada počinjemo istinski živjeti “Zazive Božje Volje”. Konačno smo dopustili Isusu da se “miče u našim pokretima, hoda našim koracima, govori našim glasom...” Opet idemo prema redu, mjestu i svrsi za koje smo stvoreni. 

 Zato uđi u svoju “ništavnost” tako što ćeš kroz dan govoriti: “Isus želi...” i promatraj kako se Isus kreće u tvojim pokretima. Zapamti, stvari koje ti se dogode tijekom dana događaju se Isusu, a ne tebi. I dok se stvari događaju Isusu, ti si tu da ga utješiš, praviš mu društvo i sudjeluješ u njegovim zadovoljstvima i patnjama.