Isus može preokrenuti pustoš grijeha i stvoriti raj u duši



Evo nevjerojatnog dijela! Darom Božje Volje tvoji su krugovi Isusovi.

Dok on govori tvojim glasom, njegova je riječ stvaralačka. On može preokrenuti pustoš grijeha i stvoriti raj u te dvije duše. On može ukloniti ogovaranje, ponos i tamu i staviti ljubav, poniznost, svjetlo i sve druge božanske vrline. Anđeli su poslušni Očevoj riječi, a ti si u jedinstvu s njim dok on moli. Budući da je to božanska molitva - kada se izgovara za ove dvije duše ona se umnožava nad svim dušama, prošlim, sadašnjim i budućim! 

 Naravno, svaka duša ima slobodnu volju odgovoriti na milost ili svjetlo koje joj nose anđeli. Još uvijek mogu odlučiti ogovarati i biti ponosni te odbaciti milost da vole i budu ponizni. Ali neki će se odazvati i biti utoliko bliže tome da postanu raj za Boga. 

 Razmisli o svemu što treba biti učinjeno u tebi da napraviš raj za Boga, pa ćeš imati i ideju o tome što treba učiniti u svim dušama. Svaku dušu treba samljeti u mlinu. Krugovi su potrebni da se uzme svijet, đavao i tjelesnost iz svake duše. Ni najmanji grijeh neće biti previđen. Čak su i ljudske vrline nedostojne; Bog nas je stvorio da dijelimo njegove božanske vrline, njegov božanski život, njegovo Božanstvo! 

U isto vrijeme Otac zahtijeva svetost, on želi biti okružen stvarima Kraljevstva u svakoj duši. Krugovi imaju božansku moć da u svakoj duši izvedu na svjetlo Božje Prijestolje, njegov zbor anđela, cijelo Nebo, djela Isusova života i muke, božanska djela Blažene Majke, djela svetaca, ljubav životinja, djela svih duša koje su dovedene u Božansku Volju, i svega što je on stvorio.