Sagledaj širu sliku


 Krugovi su nastavak Isusove molitve. To se najbolje može razumjeti ako sagledaš širu sliku. 

 Adamov grijeh pokrenuo je lančanu reakciju djela koja nisu učinjena u Božjoj Volji, već u grijehu. Čak i nevini otkucaj srca više nije ugodan Bogu jer je sada zasjenjen ljudskom voljom. Ova lančana reakcija dovela je do toga da milijarde duša ne slave Oca u svojim djelima i, što je još gore, vrijeđaju Boga svojim grijesima. 

 Stradao je i ostatak stvorenog nevinog svijeta. Stvorenja ne mogu u potpunosti proslaviti Oca bez svojih svećenika. Čovjek je trebao djelovati kao svećenik, prepoznajući ljubav u svakom stvorenju i prinoseći je natrag Ocu za njegovu slavu na božanski način. 

 Božja pravda zahtijeva da Otac primi slavu koju zaslužuje od svih svojih stvorenja i dobije pravednu nadoknadu za nepravde grijeha. Isusov život je pokrenuo novu lančanu reakciju za ostvarenje pravde. Njegov život u nama je nastavak ovog lanca. Kada Otac primi svu naknadu i svaki djelić slave koji je trebao primiti, tada će djelo otkupljenja i posvećenja biti završeno. Lančana reakcija Adamova grijeha bit će poništena.