Božja Volja nadomješta i nadmašuje sve

 


Isus je rekao Luisi: “Pusti “stroju” moje Volje da te samelje toliko da ne ostane ništa ljudskog u tebi.” Dok Bog radi ono što mora raditi u tebi kako bi te potpuno uronio u Božju volju, ti se ponekad možeš osjećati kao da si u stroju koji melje. 

 Dobra vijest je da će i tome doći kraj. Isus kaže Luisi: 

 „Kćeri moja, sve što se događa oko duše i u duši: gorčina, uživanje, sukobi, mrtvljenja, odricanja, zadovoljstva i sve ostalo, nije drugo nego neprestani proces otkrivanja moje Volje u duši kako bi bila ispunjena. Kada se to ostvari, sve je gotovo. Tako da sve to zapravo daje mir. Čak se čini da i sama patnja želi ostati daleko od te duše pošto je Božja Volja više nego samo patnja. Božja Volja nadomješta i nadmašuje sve.“ 

 Bog će dopustiti da se dogode mnoge stvari u tebi i oko tebe kako bi te približio potpunom ispunjenju u Božjoj Volji. Ako ustraješ u primanju dara znanja, radeći svoja djela i krugove u Božjoj Volji, i ako si otvoren Božjem djelovanju koje te pretvara u drugog Isusa, možeš doseći ispunjenje - gdje čak i patnja nestaje. Onda, “kada duša dođe do te točke, da se može služiti svime kako bi pomogla ispuniti djelo moje Volje, šaljem ju u Raj. Ovdje je taj “Raj na zemlji” koji Bog priželjkuje svakoj duši.