Hodaj ili trči bez zaustavljanja!

 

Jedno od velikih iskušenja koje ti se može dogoditi jest: koristiti se svojim djelima i krugovima kako bi pokušao manipulirati Bogom. “Radim svoja djela i činim krugove, a Bog će učiniti da sve ide glatko u mom životu.” Nije tako! Moraš raditi svoja djela i krugove i prihvatiti sve što se događa - dobro ili loše - kao Volju Božju. Marija nam je savršeni primjer. Nije postavila pitanje zašto je morala jahati na magarcu u Betlehem iako je upravo trebala roditi Stvoritelja svijeta. Nije postavljala pitanje zašto “nije bilo mjesta u gostionici.” Marija je na sve rekla “fiat”. 
 Nikada ne pitaj Boga “zašto?” optužujući ga da loše postupa prema tebi. U redu je tražiti od njega veće razumijevanje neke situacije, ali “Bože, zašto si dopustio da se ovo dogodi?” -nije prihvatljivo. Isus je objasnio Luisi: “zašto” je egoizam. Nastalo je u paklu i bit će pokopano u paklu. 

 Drugo je iskušenje “odmoriti se” od Božje Volje. Oh, kako si vjeran u svojim djelima i krugovima kad sve ide polako ili kada prolaziš kroz teško razdoblje. Ali, u trenutku kada svijet ponudi drugu zanimaciju ili se problemi krenu rješavati, Sati muke se vrate na policu. Nastavi činiti svoja djela čak i tijekom fantastičnog jednomjesečnog putovanja po Europi, nastavi s djelima i krugovima čak i ako si pozvan na sve ljetne zabave, nastavi s djelima i krugovima čak i ako ne moraš brinuti o novcu jer si upravo dobio glavni zgoditak na lutriji. Ne dopusti da te išta odvrati od Božje Volje. Isus je rekao Luisi “potrebno je da duša uvijek trči bez zaustavljanja” kako bi dosegla “najveće dobro”. 

 Uvijek budi svjestan Isusa koji djeluje u tebi i vjeran u svojim krugovima.