Djevica Marija u Kraljevstvu Božje Volje - Poduka prva

 



Okolnosti Objave


Luisa Piccarreta je ovu trideset i jednu poduku dobila na sljedeći način:

Krajem 1920., u periodu od nekoliko tjedana, Luisa je tražila od svoje njegovateljice da svakoga dana u četiri sata poslije podne, oko njezina kreveta navuče zavjesu. Tada je Blažena Djevica Marija, Majka i Kraljica Božanske Volje, silazila s Neba, stala u podnožje Luisine postelje, te joj prenosila nauk, koji prenosimo.

Svećenik koji je tada pročitao ove poruke, primijetio je da su tu propušteni još neki bitni događaji iz života Svete Obitelji. O tome je pitao Luisu, a ona Gospu. Nakon toga, Presveta Djevica je još šest puta dolazila i ostavila svoje poruke, koje imamo u ovom Dodatku.

Napomena: za nas je neuobičajeno da netko govori o sebi u 3.licu, kao što možemo naći u ovim porukama. Npr.: "Tvoja Majka želi te vidjeti"znači "Ja te želim vidjeti.." Ili "Tvoje Dijete čezne za tobom.."znači:"Ja čeznem za tobom."

Prihvatimo ovakve iskaze kao obilježje tog vremena, koje i sama Majka prihvaća i koristi.

(op.prev.)


Dodatak


Poduka prva


Nebeska Kraljica u Kraljevstvu Božje Volje.

U žaru ljubavi, Marija Majka traga za dušama koje će posvetiti.

Posjećuje svetu Elizabetu.

Posvećenje Ivana.


Duša svojoj nebeskoj Kraljici


Nebeska Majko, tvoja jadna kćer te jako treba! Zato što si Isusova i moja Majka, trebam biti pored tebe, slijediti tvoje korake i ispravno postupati.


Nauk nebeske Kraljice


Blagoslovljena Kćeri, kako mi je drago tvoje društvo! Kad vidim da me želiš nasljedovati, lakše mi je podnositi plamen ljubavi kojim izgaram. Da, kada si mi blizu, mogu te naučiti kako ćeš lakše živjeti s Božjom Voljom. Slušaj me i prati!

Čim sam postala Isusova i tvoja Majka, u meni su se podvostručila mora ljubavi. Osjetila sam da ih moram povećati radi vas, i da moram postati ona koja će prva donijeti Krista stvorenjima, pa i po cijenu velike žrtve. Ali, kakvu to žrtvu spominjem? Kad se istinski ljubi, žrtva i patnja su utjeha, olakšanje i odahnuće ljubavi. Kćeri moja, ako ne iskusiš ljepotu žrtve i ako ti ona ne donosi najdublju radost, to je znak da Božja Ljubav ne ispunjava tvoju dušu i da ne vlada poput Kraljice u tebi. Božja ljubav čini dušu sposobnom podnijeti svaku patnju.

Stavi sada svoju ruku na srce i pogledaj koliko je tu praznih mjesta koje ljubav ne ispunjava. Tu su sve one potajne ispraznosti, brige zbog najmanjih neslaganja, vezanost koju osjećaš za ljude i stvari, zamor od dobročinstava, muka od onoga što ti se ne dopada! Sve su to nedostaci ljubavi u tvom srcu, praznine, koje ti poput groznice oduzimaju snagu i želju da se ispuniš Božjom Voljom. Budeš li te praznine ispunila ljubavlju, tvoja žrtva će ti donijeti okrepu i pobjedu! Kćeri moja, daj mi ruku i prati me, jer te nastavlam podučavati.

Napustila sam Nazaret u pratnji svetog Josipa. Preda mnom je bio dug put. Prešla sam planine da bih došla u Judeju, pohoditi Elizabetu. Premda je bila u kasnim godinama, Elizabeta je na čudesan način postala majka. Nisam je došla samo vidjeti. Gorila sam od želje donijeti joj Isusa! Punina milosti, ljubavi i svjetla koje sam u sebi osjećala, tjerali su me da donosim Isusa stvorenjima! Čak i više! Da stostruko umnožim život svoga Sina, za njih!

Da, Kćeri moja! Majčinska ljubav prema svim ljudima, a posebno prema tebi, bila je toliko velika da sam osjećala nesavladivu potrebu dati dragog Isusa, svakome, da Ga ima i ljubi! Majčinsko pravo koje mi je dodijelila Božja Volja dalo mi je toliku moć da sam Isusa umnožila onoliko puta koliko je bilo stvorova koji su ga htjeli primiti. Bilo je to moje najveće čudo! Mogu Isusa dati svakome tko ga želi! Kako sam bila sretna!

Silno bih htjela, Kćeri moja, da i ti, kad si s ljudima i kad ih posjećuješ, nosiš Isusa, da o njemu govoriš i činiš da ga ljube!

Nakon nekoliko dana putovanja, konačno sam stigla u Judeju i požurila Elizabetinoj kući. Ona mi je radosno mi izišla u susret. Kada sam je pozdravljala, zbio se čudesan događaj! Moj mali Isus, kojega sam u sebi nosila, obradovao se! Usmjerio je zrake svog Božanstva na malog Ivana, koji je bio u utrobi svoje majke, i posvetio ga! Povjerio mu je da je Sin Božji i dao mu razum koji je to odmah prihvatio. Ivan je snažno poskočio od ljubavi i radosti, da je Elizabeta to odmah ushićeno izrekla. Obasjana božanskom svjetlošću mog Sina, Elizabeta je saznala da sam postala Majkom Božjom. U žaru svoje ljubavi, drhteći od zahvalnosti, uskliknula je: "Ta otkuda meni, da mi dođe Majka Gospodina moga?!"

Nisam poricala, nego sam skromno potvrdila to najveće čudo! Hvalila sam Boga pjesmom "Veliča duša moja Gospodina," kojom me i danas Crkva neprestano slavi. Objavila sam da mi je Gospodin učinio velike stvari, da sam postala Njegova Službenica i da će me zato svi ljudi zvati blaženom.

Kćeri moja, žarko sam željela izraziti plamen ljubavi kojim sam gorjela i otkriti tajnu Elizabeti koja je također čeznula za dolaskom Mesije. Tajna traži da se otkrije onome tko nas može razumjeti.

Tko bi mogao izreći ono dobro koje sam donijela Elizabeti, Ivanu i njihovom domu? Svi su bili posvećeni i radosni! Opažali su i razumijevali nečuvene stvari. Ivan je primio milosti koje su mu bile potrebne da pripremiti dolazak mog Sina.

Draga Kćeri! Božja Volja čini velike i nečuvene stvari, gdje god vlada. Činila sam mnoga čuda, samo zato što je Ona u meni kraljevala. Ako dopustiš da Božja Volja u tebi vlada, i ti ćeš ljudima donositi Isusa! I ti ćeš osjećati neodoljivu potrebu da Ga svima daješ!


Duša

Sveta Majko, hvala Ti na tvom prekrasnom nauku! On prelazi na mene s tolikom snagom da neprestano želim živjeti u Božjoj Volji! Da tu milost dobijem, dođi, siđi zajedno s Isusom u moju dušu! Dođi i meni u posjetu kako si to učinila svetoj Elizabeti, i ponovi ona čuda koja si za nju učinila! Donesi mi, Majko, Isusa i posveti me! Uz Isusa ću znati izvršiti Njegovu najsvetiju Volju!


Cvjetić


Meni u čast, tri puta ponovi hvalospjev VELIČA, zahvaljujući što sam pohodila svetu Elizabetu.


Usklik


Sveta Majko, pohodi moju dušu! Pripremi u njoj dostojno boravište za Božju Volju!


* * * *


Hvalospjev Marijin


"Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju,

što pogleda na neznatnost službenice svoje:

odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

Jer velika mi djela učini svesilni, sveto je ime njegovo!

Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje.

Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene.

Silne zbaci sprijestolja, a uzvisi neznatne.

Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne.

Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća očima našim:

spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka."