Otkrijmo blagoslove života u Božjoj Volji 4. dio

 



Mogu li vam sada reći još nešto? Postoje tri glavne stvari na ovom svijetu za koje moramo zahvaljivati Bogu. Svemogući Bog je to učinio za sve nas, i zato ga trebamo hvaliti i ljubiti u ime svih i svega. To je Njegova ljubav prema nama  i trebamo mu uzvratiti u ime svih, uvijek u Božjoj Volji. To je Božji način koji možemo koristiti. Da  napravimo nešto na Božji način, moramo to učiniti onako velikim, umnoženim,  kako to Bog radi. Ako ne živimo u Božjoj Volji i ne djelujemo u Božjoj Volji, sve što nam preostaje je naš slabi ljudski način djelovanja. Djelovanje u Božjoj Volji čini djelovanje božanskim.  Mogu li vam reći da djelovati u Božjoj Volji pazite čini djela „beskonačnima”, „savršenima” i „vječnima”.

Moraju biti takva, ako ih činimo u Božjoj Volji Svemogućega Boga.

To mislim kada kažem da ih činimo naveliko, kako ih Bog radi.

 „Beskonačno” znači da nisu ograničene, da su beskrajne.

„Savršene” znači da su bez mrlje, neokaljane.

 „Vječne” znači da traju u vijeke vjekova.

Čineći djela u Božjoj Volji, trebamo raditi kao Bog, kako ih On radi. Sva su Njegova djela BESKONAČNA, SAVRŠENA i VJEČNA.

Ovo je veliki, veliki dar, dar koji ide  preko svih granica, dar koji je Bog učinio mogućim za nas po službenici Božjoj Luisi Piccarreti. To je konačni Božji dar Crkvi i  on može pripadati tebi i svima nama. Sve što trebate učiniti je željeti ga svim srcem, čeznuti za njim i svakog jutra započeti dan ponizno ga tražeći. Važno je nikad  ne odustati od želje za njim,  bez obzira na to koliko puta ispadnete iz milosti. Nemojte ostati u grijehu, pokajte se, ustanite i krenite iznova, želeći, htijući, čeznući za neizrecivim bogatstvom samoga Boga. On želi da mi imamo to bogatstvo. Pozvao nas je i osposobio da ga primimo.


Sada vam moram reći koje su to tri osobite stvari, za koje moramo zahvaljivati Bogu i uzvraćati mu ljubav. Prva je Stvaranje. Ono obuhvaća cijeli ovaj naš svijet, planine, rijeke, kapljice vode, oblake, ljude, svaki list na svim stablima, svako zrnce prašine,

svaku molekulu zraka, sve zvijezde na nebu do kraja svemira. Možemo mu uzvratiti ljubav s Božjom Voljom i za svakoga!  Ljubiti ga za svaku stvar koju je On učinio da bi pokazao Svoju ljubav  za nas! Zahvaljivati za svaku travčicu, svaki list na svakom stablu, za sunce i mjesec, za planete, svu našu zemlju, njezinu vatru, zrak i mora, svaku ribu u moru i, i, i...

 

Druga stvar za koju moramo uzvratiti ljubav jest Otkupljenje, odnosno sve što je Isus učinio za nas, postavši čovjekom. Častimo Njegovih devet mjeseci u utrobi, Njegovo rođenje u jaslama, sve do Njegovog pribijanja na drvo, Njegove strašne smrti, ustajanja od mrtvih i odlaska u nebo.

 Trebamo u Božjoj Volji, u ime  svakog čovjeka dati ljubav i zahvalu za prvu Svetu        Misnu Žrtvu na Posljednjoj Večeri, za Njegovu otajstvenu agoniju u Vrtu,  kada se suočio i na Sebe preuzeo sve grijehe svijeta do kraja vremena. Ovdje je jako, jako puno toga za što mu imamo zahvaliti.

 

Treća stvar zbog koje moramo osobito zahvaljivati Bogu i uzvraćati  mu ljubav, za sebe i  svakoga, čineći to u Božjoj Volji, jesu sva djela Duha Svetoga.  To su sva sveta djelovanja i stvari na koje smo navikli u crkvi: Misa, Krštenje i drugi sakramenti, obilje milosti koje primamo od Duha Svetoga, snaga da pobijedimo grijeh svaki dan, molitve koje nam nadahnjuje Duh Sveti, sva dobra djela kojih se usput  sjetimo, sva patnja koju imamo i koju možemo sjediniti s Isusovom patnjom. Zapravo, za sve dobre stvari koje svakodnevno dobivamo kroz život, možemo u Božjoj Volji zahvaljivati i ljubiti Duha Svetoga. Razmislite samo o svim divnim domorocima koji su živjeli u prošlosti. Sada možete        nadoknaditi njihovu propuštenu zahvalu, i učiniti ih sretnima kao da su uvijek znali o Isusu. Kada odete u raj, nikad vam neće prestati zahvaljivati za ono što ste napravili, uzvraćajući Bogu ljubav za njih u Božjoj Volji.

 

„Ljubav i hvala tebi, Duše Sveti, u ime svakog iz mog naroda, u Božjoj Volji!”