Otkrijmo blagoslove života u Božjoj Volji 1. dio

 


U ovom pismu, otac Anscar, svećenik misionar u Australiji, pojašnjava značenje življenja u Božjoj Volji. Ove stranice, napisane za njegove aboridžinske prijatelje, predstavljaju prvi korak u razumijevanju ovog velikog dara. Kroz informacije o službenici Božjoj, Luisi Piccarreti, koja je izabrana od Boga da prenese znanje o Božjoj Volji, otac Anscar nadahnjuje čitatelje da istraže i zainteresiraju se za Božju Volju i njezino dublje značenje.

„Sada je najbitnije da održimo svoje duše mirnima. Ponovit ću, budite mirne osobe jer inače nećete dospjeti nikamo u svom životu za Boga. Znam da svatko ima puno problema pa je prva stvar koju vam želim reći je da prestanete razmatrati svoje probleme, prestanite se u njih udubljivati. Ako gledate svoje  probleme cijelo vrijeme, i iz velike blizine, bit ćete njima smantani. Hipnotizirat će vas, odvesti do depresije i ništa dobro iz toga neće izići, nego ćete izgubiti svoju srčanost. Pozvani smo gledati dalje od problema i vidjeti Isusa u njima. Zatim ćemo slaviti Isusa u našim problemima, kako god teški bili bili, i zahvaliti Mu za Njegov savršen plan za svakoga od nas. Ništa se ne događa  slučajno. Sve što nam se događa ima svoj razlog. Mi ne pokušavamo shvatiti problem u cijelosti, nego samo vjerujemo Isusu, slavimo Ga i zahvaljujemo Mu za to sve do zadnjeg daha. U prihvaćanju, duša nalazi mir. Kad smo smireni, možemo ući u Božansku Volju. Bez mira to ne ide.

 

Prijatelji moji, samo je Isus bitan! Ništa drugo na ovom svijetu nije toliko bitno za mene i za vas koliko  Isus. On nije samo naš Bog,  nego i najbolji prijatelj kojeg možemo imati. Ne bismo trebali biti zabrinuti ni za svoje zdravlje. Samo reci Isusu! On sve vodi. Ti napravi što doktor traži, ali ne brini.

Isus zna zašto su bol i patnja bitni. On zna što je ljubav, jer je volio svoje sve do smrti, strašne smrti,  pribijanjem na križ. Ovaj  život brzo prolazi. Već su mi 83 god. Zemaljski  život je vrijeme kušnje. Zauvijek ćemo imati u nebu ono što činimo s Isusom dok ovdje živimo. Ako gubimo vrijeme gledajući svoje probleme, ili živeći samo za dobra vremena, ili u brizi za naše zdravlje, ili  druge ljude, doći ćemo do kraja ceste s malom mjericom ljubavi koja će nam trajati cijelu vječnost. Naprotiv, Isus želi da donesemo mjeru  ljubavi koja je velika kao Indijski Ocean. Ne gubimo svoju šansu; ne gubimo priliku da ljubimo Isusa na istinski moćan način po kojem će nam dati dobro mjesto u nebu zauvijek, dovodeći i mnoge druge ljude s nama. Zato Ga volimo ujutro i uvečer, danju i noću. Samo je Isus bitan! Volimo Ga, volimo Ga, slavimo i hvalimo Ga! Radimo za Njega uvijek! Radimo stvari koje će Mu se svidjeti! Radimo samo za Njegovu ljubav! Iznad svega, štujmo Ga prikazujući Isusa Ocu u svetoj Misi. Misa je Isusovo Djelo. Želi da je neprestano prikazujemo Ocu, koliko god  moguće. Ne tražite ugodne osjećaje na Misi.  Pristupajući ponizno i s Gospom, zadovoljite Boga darujući Njemu Božansku žrtvu. (Još o tome kasnije).“